Засвоєння танцювально-рухових практик – шлях до формування фахових компетентностей хореографії

Ознайомлення з танцювально-руховими практиками викладачами-хореографами кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Бердянського державному педагогічному університеті відбувається у процесі підготовки здобувачів вищої освіти в циклі вибіркових освітніх компонентів, але розуміння руху починається ще під час опанування обов’язкових дисциплін ОПП.  Дуже важливим аспектом роботи з руховими практиками є дослідницька робота над тілом та обмін досвідом.

Продовжити читання “Засвоєння танцювально-рухових практик – шлях до формування фахових компетентностей хореографії”

Володимир Івасюк- творець високої академічної музики: зв’язок родини з Бердянським державним педагогічним університетом

Україна й український світ попри повномасштабну війну й постійні повітряні тривоги у перші весняні дня, 04.03.2024, гідно вшановує 75 річницю з дня народження геніального Володимира Івасюка, закоханого в рідне слово, українську культуру, народний фольклор, життя. За фахом медик, а за покликанням — композитор та співак, скрипаль і піаніст, віолончеліст і гітарист, свободолюбивий син свого народу й України.

Продовжити читання “Володимир Івасюк- творець високої академічної музики: зв’язок родини з Бердянським державним педагогічним університетом”

Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2023-2024 навчальному році. Обласне відділення «Екології та аграрних наук»

2-3 березня 2024 року у дистанційній формі було проведено  Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2023-2024 навчальному році.

Продовжити читання “Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2023-2024 навчальному році. Обласне відділення «Екології та аграрних наук»”

Відкривай Європу разом із SkillSprint

28 лютого 2024 року у віртуальних стінах Бердянського державного педагогічного університету проходила зустріч з міжнародною компанією «Міжнародний центр SkillSprint», м. Варна, Республіка Болгарія. Ініціатором проведення зустрічі виступив факультет фізичної культури, спорту та здоров’я людини.

Продовжити читання “Відкривай Європу разом із SkillSprint”

Цифрові рішення для дітей з дислексією

Викладачі та студенти спеціальності 016 Спеціальна освіта Бердянського державного педагогічного університету відвідали тренінг для логопедів і педагогів закладів загальної середньої освіти Донецької, Миколаївської, Запорізької, Харківської, Херсонської та Дніпропетровської областей «Цифрові інструменти навчання читання дітей з дислексією та труднощами у навчанні», і отримали методичні рекомендації щодо розвитку мовлення та навичок читання від провідних фахівців України з цієї теми.

Продовжити читання “Цифрові рішення для дітей з дислексією”

Знаходимо психологічні ресурси проживання складних життєвих ситуацій

Всі перешкоди та труднощі – це щаблі, за якими ми ростемо вгору…

Фрідріх Вільгельм Ніцше

Кризи є невід’ємною частиною життя кожної людини, а здатність їх проживати – важливою психологічною компетентністю особистості. Реалії сьогодення, як ніколи раніше, актуалізували проблему життєвих криз як складних життєвих ситуацій, які сьогодні відчули на собі практично всі мешканці України.

Продовжити читання “Знаходимо психологічні ресурси проживання складних життєвих ситуацій”

Партнерська взаємодія як впевнений крок до науки

Науково-дослідна робота здобувачів вищої освіти є важливим складником університетської освіти, яка сприяє підвищенню якості освіти в контексті Цілей сталого розвитку ООН. Важливим аспектом при цьому є професійно-творча активність здобувачів, оскільки саме вона розглядається як особлива форма самовираження майбутнього фахівця.

Продовжити читання “Партнерська взаємодія як впевнений крок до науки”

І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з педагогіки

2 березня, у день народження видатного українського діяча, фундатора наукової педагогіки, Костянтина Дмитровича Ушинського, в Бердянському державному педагогічному університеті пройшов І етап Всеукраїнської олімпіади з педагогіки.

Продовжити читання “І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з педагогіки”

Кураторська година про академічну доброчесність для здобувачів спеціальностей 231 Соціальна робота та 016 Спеціальна освіта

1 березня здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальностей 231 Соціальна робота та 016 Спеціальна освіта відвідали виховний захід в межах кураторської години, присвячений академічній доброчесності, організований фахівцями Бібліотеки Бердянського державного педагогічного університету.

Продовжити читання “Кураторська година про академічну доброчесність для здобувачів спеціальностей 231 Соціальна робота та 016 Спеціальна освіта”

Рада молодих учених БДПУ оголошує відкриття конкурсу «Найкращий молодий вчений року БДПУ»

Шановні молоді учені (викладачі, аспіранти і здобувачі) Бердянського державного педагогічного університету! Запрошуємо Вас взяти участь у конкурсі «Найкращий молодий вчений року БДПУ», який буде проходити в нашому університеті з 4 березня по 20 травня 2024 року.

Продовжити читання “Рада молодих учених БДПУ оголошує відкриття конкурсу «Найкращий молодий вчений року БДПУ»”