Старт Декади фізико-математичних наук – 2019

На факультеті фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти стартувала Декада фізико-математичних наук, програма якої наповнена різноманітними заходами (деталі див. тут ).

Перший день було розпочато із презентації газети «На сходах» із рубриками «Математика ХХІ століття», «Цікаві факти», «Фіз.-мат. жарти». Приємно, що творчу участь у підготовці матеріалів брали і першокурсники, і магістранти, і майбутні фізики, і математики.

16 квітня на ФМ-лекторій «Математичний феномен академіка Володимира  Рвачова» завітали учні загальноосвітньої школи №6 м. Бердянська (вчителі Антипенко О. В., В’язментинова Н. М.), для яких також було проведено екскурсію університетом. На згадку про плідне спілкування гості залишили такі записи на аркушах відвідувачів: «Дякуємо за залучення до світу Великої математики», «Дуже сподобалось, навіть виникло бажання стати  студентом БДПУ».

З високим ступенем активності відбувається реєстрація учасників веб-квестів. Для тих, хто хоче позмагатися, наводимо адреси: https://sites.google.com/view/qwest-bdpu-ist-zadachi

https://forms.gle/sLBXLXhunUDVX8XQ8  .

Завтра, 17 квітня, запрошуємо всіх бажаючих на інтелектуальне змагання школярів і студентів «Інтел ринг», яке відбудеться о 14-00 в аудиторії 142 головного корпусу університету.

До наступних зустрічей!

Готуємось до лекції! Учні ЗОШ №6 збираються на ФМ-лекторій (викладач – доцент Онуфрієнко О.Г.)
Автографи відвідувачів Декади

Наталя Вагіна, завідувач кафедри математики та методики навчання математики
Світлини доцента Онуфрієнко О. Г.

 

 

Підтримай найкращий відеоролик!

Розпочався конкурс відеороликів «Я люблю БДПУ». Всі бажаючі вже надіслали свої відеороботи, тепер для визначення переможця у номінації «Приз глядацьких симпатій», їм потрібна ваша підтримка.

За посиланням ви можете оцінити роботи, які вам найбільше сподобалися та поставити «лайк»: https://www.youtube.com/playlist?list=PLM0wq6h54coBETM2efl84s11WicZuUgTT

Голосування продовжиться до 21 квітня (включно).

За результатами голосування у соціальних мережах передбачається спеціальний приз глядацьких симпатій.

Головного переможця визначить незалежне журі, до якого увійдуть представники адміністрації, профкому БДПУ та представники місцевих ЗМК.

Підтримайте конкурсантів своїми вподобайками!

Перший день «Еconomy week» на ГЕФ

15 квітня ц. р. на гуманітарно-економічному факультеті відбулося відкриття Тижня Економіки. Студенти-економісти прийняли естафету від студентів-істориків, запланувавши низку цікавих та пізнавальних заходів протягом тижня.

Із вітальною промовою до присутніх звернувся завідувач  кафедри економіки, підприємництва та фінансів, д. е. н., професор Павло Захарченко. Заступник декана з навчальної роботи Олена Авдєєва, заступник декана з виховної роботи Ірина Нагай та представники студентського самоврядування Дмитро Кіосов і Микола Оверченко привітали всіх присутніх та побажали гарного настрою, натхнення та цікавих випробувань.

Перший день тижня відкрив тренінг з управління економічними проектами, який був проведений к. е. н., доцентом кафедри економіки, підприємництва та фінансів Михайлом Гриценком.

У ході тренінгу розглядалися питання розробки бізнес-проекту на прикладі конкретного підприємства ТОВ «Глобус». Мета бізнес-проекту «Створення промислово-технічного комплексу з виробництва рибопродуктів».

Студенти першого, другого та третього курсів активно брали участь у тренінгу та з інтересом долучилися до бізнес-планування. Інтерактивне спілкування, влучні практичні поради та невимушена атмосфера зібрання дали змогу студентам випробувати та відточити свої теоретичні навики.

Щира подяка декану гуманітарно-економічного факультету доценту Тамарі Макаренко, викладачам кафедри економіки, підприємництва та фінансів: проф. Захарченку П. В., доценту Гриценку М. П., ст. викладачу Жваненко С. А.  за організацію проведення тренінгу з управління економічними проектами.

Тиждень обіцяє бути цікавим, тож, долучайтесь до заходів!

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами Ірини Нагай)