Там, де бої тривають

побували третього квітня ц. р. університетські "нашотлантівці".  

Розповідає Анетта Омельченко: «Наша поїздка відбулась завдяки підтримці патріотів України: Наталії Іванченко, Павла Порохні, Степана Гериліва, п. Антоніни, родини Зінченків, Марини Гудзь, Віктора Римара, Наталії Турків, Людмили Борисової, Влади Дроздової, Інни Власової, Алли Сердюк, Інесси Скорик, Раїси Кіпершлак, Тетяни Татаренкової, Тетяни Шилової, Юлії Паценталюк, Ольги Практики, Світлани Ушанової, Ольги Бондаревої, Світлани Білокінь, Любові Щекатуріної, Олени Нюкало, Людмили Афанасенкової, Олени Шишкіної, Олени Іванової, Тетяни Чередніченко і багатьох інших.

Погода була не на нашому боці – всю дорогу йшов мокрий сніг, дув шалений вітер. Ми вручили хлопцям передачі від їхніх рідних, а для мене було свято. Як я скучила за своїм хлопчиком, стояла і дивилась в його блакитні очі. Якби ви усі знали, які в нас захисники! Ми не повною мірою цінуємо їхнього  вибору, не всі підтримуємо їх, хтось втомився, хтось просто не хоче. Так, зараз у них дуже непрості часи, важкий напрямок – Авдіївка, але як вони раділи нашому приїзду, як дякували за пиріжки, смачну рибку, маскувальні сітки, компоти, мішки, колеса на машину, яблука, свіжі овочі, зелень, смачну ковбаску та інш. Дуже не хотілось їхати від них, але нас чекали ще наші друзі. Ми також захисникам  передали смаколики, яблука, рибку і багато чого іншого, що нам вони замовляли. Випили з хлопцями чаю і, як завжди, побажали їм залишатися живими і неушкодженими. Я не можу спокійно слухати подяки наших захисників, бо це ми їм дуже вдячні, що спимо в своїх ліжках, можемо брати участь у виборах, просто спокійно жити… Я прошу Вас молитися за наших захисників»…

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами Анетти Омельченко) 

Призове місце в конкурсі студентських наукових робіт

Учора, 4 квітня, в  столичному Києві, на базі Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» відбувся другий, заключний тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Актуальні проблеми інклюзивної освіти».  Участь у таких конкурсах є відображенням якості підготовки фахівців і школою становлення молодих науковців.

Наш університет гідно представила здобувачка вищої освіти 404 групи факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти Анна Редька з науковою роботою на тему «Корекція диспраксичних проявів у дітей з порушеннями мовлення в умовах інклюзивної освіти» (науковий керівник – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри прикладної психології та логопедії Ганна Лопатіна). Наукова робота викликала неабиякий  науковий інтерес у членів конкурсного журі. Анна Редька успішно захистила наукову роботу, презентувала роздатковий матеріал для педагогів і батьків, розроблений за авторським проектом, відповіла на численні питання і завоювала ІІІ місце!

Щиро вітаємо Анну з перемогою та бажаємо нових досягнень на науковій ниві!

Ганна Лопатіна,

доцент кафедри прикладної психології та логопедії

Фото з архіву автора

Із сподіванням на плідну співпрацю

У приміщенні Інтегрованого центру підтримки (ІЦП) Бердянська відбулося засідання робочої групи проекту «Єдність заради безпеки жінок Приазов’я», ініціатором реалізації якого виступає ГО «Жінка майбутнього». Проект спрямований на профілактику та подолання наслідків гендерно-обумовленого та домашнього насильства відносно жінок та дітей, що мешкають на території Бердянська та Бердянського району, та спирається на Розпорядження Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 р. № 113-р  «Про затвердження національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 р.

Засідання відвідали й представники кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти БДПУ – канд. пед. наук, доценти Улюкаєв С.Г., Тургенєва А.О., асистент Михайленко Н.В. Учасники обговорювали питання підписання меморандуму про співпрацю, шляхи просування адвокаційної кампанії, ідеї щодо планування та реалізації заходів, спрямованих на подолання проявів насильства та дискримінації серед населення.

Члени кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти активно підтримали ініціативу робочої групи щодо співпраці, а також висловили свої пропозиції щодо проведення спільних заходів у рамках даного проекту.

Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Наталія Михайленко ,

асистент кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти

факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти

Світлини з архіву кафедри