Олімпійське свято спортивного Бердянська

Факультет фізичного виховання БДПУ сьогодні, 18 травня, знову запросив усіх нас на унікальне щорічне спортивне свято – «Олімпійський день». Цьогоріч до ювілейної дати – 125-річчя Міжнародного Олімпійського Комітету – програма Олімпійського дня мала насичену програму, розраховану не тільки для студентів чи викладачів БДПУ, а на всіх любителів та професіоналів. Кожен охочий зміг відчути себе справжнім олімпійцем!
На Приморській площі Бердянська таке спортивне свято вже не вперше перетворюється в загальноміське, демонструючи силу, красу та відданість здоровому способу життя… Учасників свята вітали ректор БДПУ, професор Ігор Богданов та декан факультету фізичного виховання, Олімпійський чемпіон Сергій Кушнірюк, які завважували, що нинішнє свято спорту, яке відзначається в усьому світі, дає можливість кожному розділити унікальні та універсальні олімпійські цінності, зробити крок назустріч здоровому способу життя, відчути себе справжнім олімпійцем…
Наш Бердянськ – віддавна спортивне місто, яке пишається своїм Олімпійським чемпіоном, досягненнями університетських спортсменів, майстрами майже всіх видів спорту, відмінною школою юного олімпійського резерву.
Свято супроводжувалося показовими виступами зовсім юних і  маститих гімнастів, легкоатлетів, ушуїстів, акробатів, майстрів з аеробіки… Проходило свято в супроводі запальних мелодій, під які спортивна молодь університету демонструвала своє танцювальне мистецтво.
Декан факультету, вітаючи учасників нинішнього свята, вручав нагороди, відзнаки, солодкі презенти…

«Університетське Слово»

Світлини редакції

Еко-фест на узбережжі моря

Учора, 17 травня, студентка 2 курсу факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти Євгенія Петриковець провела еко-фест «Творчий Азов» за підтримки кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій,  зокрема доцента Павла Буянова.

Для проведення фесту було обрано чарівне узбережжя Азовського моря на дальній косі. Організатори гостинно зустріли учениць середнього загальноосвітнього закладу № 11 та їхнього класного керівника, до речі, нещодавню випускницю магістратури факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної Аліну Зайцеву.

Учасники заходу обговорили питання екології Азовського моря, проблеми і можливості їх вирішення. А згодом Євгенія поділилася з ученицями своєю майстерністю з виготовлення сувенірів з дарів моря. Дівчата з захопленням оволодівали навичками виготовлення фігурок з ракушок, а невдовзі  самостійно створювали різноманітні чудові сувеніри, співали пісні, жартували.

Після роботи гулями узбережжям і фотографувалися, обіцяли ще неодноразово повернутися.

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами Павла Буянова)

 

Із польського Ополе повернувшись…

Вже не перший рік науковці БДПУ беруть активну участь у міжнародних конференціях на базі вишів–партнерів у Польщі  та Словаччини в рамках  культурно-просвітницького проекту «Європа –  наш спільний дім».
10-12 травня ц. р. в Академії  менеджменту та управління в Ополе, (Польща) відбулася VІIІ Міжнародна наукова конференція «Проблеми та перспективи соціально-економічного розвитку територій» (PROBLEMS AND PROSPECTS OF TERRITORIES’ SOCIO-ECONOMIC DEVELOPMENT), на якій більше ніж 50 науковців із різних країн представили свої доповіді: розкривалися питання сучасних теорій соціально-економічного розвитку, їх практичні аспекти, інструменти для аналізу та управління складними соціально-економічними, освітніми системами та було представлено медичні проблеми розвитку суспільства, а також нові напрямки досліджень.

Із цікавими доповідями на секції «Фінансово-економічні інструменти розвитку територій» виступили представники факультету фізико- математичної, комп’ютерної та технологічної освіти БДПУ: к. п. н., доцент Ганна Алєксєєва, к. п. н., доцент Лариса Горбатюк, к. ф-м. н., доцент Наталя Кравченко, д. т. н., доцент Тетяна Каткова та гуманітарно-економічного факультету – к. е. н, доцент Тетяна Несторенко.

У жвавих дискусіях піднімалися питання обґрунтування системної методологічної концепції і принципів побудови соціально-економічних, освітніх та медичних дослідження з урахуванням особливостей соціальних детермінантів побудови моделей соціальних систем на різних рівнях, метою яких є істотне підвищення ефективності таких систем. Окрема увага приділялася вивченню освітніх,  медичних та фінансово-економічних інструментів розвитку суспільства в просторовій системі координат.

Учасники дякують організаторам такого незабутнього та дуже корисного заходу  Тетяні Несторенко та партнерам конференції!

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами Ганни Алєксєєвої)

 

 Актуальні питання сучасної технологічної та професійної освітии

14 травня в рамках проведення декади технологічної і професійної освіти, на засіданні наукової секції «Актуальні питання сучасної технологічної та професійної освіти» відбувся успішний попередній захист випускних кваліфікаційних  робіт студентів четвертого курсу напряму підготовки «Технологічна освіта».

Студентами були представлені результати кропіткої та наполегливої праці протягом усього періоду навчання під пильним керівництвом досвідчених науковців кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій.

Студенти продемонстрували глибокі знання з проблем дослідження, наукову і практичну цінність отриманих результатів, високий рівень розвитку логічного та аналітичного мислення, особистісних якостей, здатність брати участь у дискусії на високому професійному рівні.

Викладачі кафедри та присутні  студенти  відмітили високий рівень  наукових досліджень, зокрема Корзун Наталії, Охредька Микити, Рибалко Наталії та Власюк Лілії. 

Слід відмітити, що продемонстровані творчі проекти, які виконані у різних техніках: вишивка (стрічками, бісером, хрестом), обробка деревини, плетіння ґердан викликали особливу цікавість у присутніх.

Під час попереднього захисту випускних кваліфікаційних робіт студенти продемонстрували високий рівень сформованості професійних компетенцій, творче мислення, креативність та  професіоналізм.

Також на секції були представлені доповіді студентів-учасників Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт та Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання та технологій Корзун Наталії та Джансиз Олени.

Цікавими та дуже актуальними були доповіді студентів  2 курсу Тетяни Мельник (тема: «Міжпредметні зв’язки в технічних дисциплінах та фізиці») та Анастасії Псьол (тема: «Екологічна грамотність і здорове життя як ключова компетентність трудового навчання»), які вони представили  яскравими презентаціями

За результатами науково-дослідницької діяльності студенти отримали нагороди, які вручила зав. кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій к.п.н., доцент Перегудова Валентина.

Людмила Даннік, к.п.н, доцент кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій

Святкове засідання Ради молодих учених

У п’ятницю, 19 травня, відбулося святкове засідання Ради молодих учених БДПУ.

Голова Ради молодих учених Тетяна Нікішина виступила з презентацією наукової діяльності Ради молодих учених Бердянського державного педагогічного університету за 2018 рік та окреслила пріоритетні напрями подальшої роботи.

На святкове засідання було запрошено кращих молодих науковців університету, студентів-переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з різних спеціальностей, Всеукраїнської студентської олімпіади з різних спеціальностей, Всеукраїнського турніру з історії, Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, які отримали Подяки та Грамоти Ради молодих учених БДПУ.

Ми пишаємося своїми здобутками та маємо намір продовжувати популяризувати науку університету і гідно представляти її на українському та світовому рівні! Вітаємо всіх науковців із Днями науки та зичимо широких наукових горизонтів, відкритих творчих доріг та вітру позитивних змін!

За інформацією Ради молодих учених