Занурення у юнгіанське консультування

Минулої суботи, 25 травня, викладачі кафедри прикладної психології та логопедії факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти  Ганна Лопатіна, Ольга Сербова та Наталя Цибуляк взяли участь у  III Всеукраїнській науково-практичній конференції “Юнгіанське консультування: теорія і практика”, яка була організована Київським юнгіанським інститутом та Навчально-науковим інститутом психології Університету “КРОК”.

Наші викладачі  мали можливість відвідати понад 25 майстер-класів,  які були різноманітні за змістом і спрямованістю.

Щиро дякуємо за яскраву, помітну в житті психологічної спільноти науково-практичну подію!

 

За матеріалами кафедри прикладної психології та логопедії

Світлини з архіву кафедри прикладної психології та логопедії

 

Дарувати радість дітям — легко!

Стало доброю традицією, що студенти ІІ курсу спеціальності «Дошкільна освіта» з нагоди Всесвітнього Дня захисту дітей щорічно організовують яскравий і захоплюючий захід – спортивні розваги для дітей закладів дошкільної освіти м. Бердянська. Під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента кафедри дошкільної освіти Надії Андріївні Кот майбутні вихователі продемонстрували практичні навички вивчення курсу «Теорія та методика фізичного виховання та валеологічної освіти».

Спортивні розваги дуже подобаються дошкільникам насамперед тому, що об’єднують їх спільними переживаннями, дарують відчуття перемоги. А головне – спортивні розваги допомагають формувати бажання бути сильними, спритними, витривалими, займатися спортом. Жвава ігрова форма проведення заходу, вдало підібраний музичний супровід, оформлення, акторська майстерність, яскраві оригінальні костюми надали святу особливого незабутнього колориту та викликали море вражень усіх присутніх.

Діти разом із запальними Малюком та Карслоном змагалися в силі, швидкості, кмітливості. Під енергійну музику вихованці гралиі виконували танцювальні рухи з Фіксиками – Сімкою, Шпулею та Масею. Радість і захоплені посмішки малюків викликали привітна Білосніжка та її подружки Ромашка та Розочка, жартівливий спортсмен Кіндеріно та ПеппіДовгапанчоха. Під фінальну пісню діти веселилися разом з батьками, педагогами і учасниками свята. На згадку про спільну розвагу малюки отримали медалі, фрукти та розмальовки.

Усмішки, аплодисменти та гарний настрій у всіх учасників розваги та присутніх були найвищою оцінкою практичної підготовки майбутніх фахівців дошкільної освіти.

Для студентів організація подібних заходів – відповідальний і водночас надзвичайно цікавий етап професійного становлення, адже тільки в реальних умовах можна зрозуміти всю складність, різноплановість та особливість роботи вихователя. Майбутні педагоги-дошкільники мали змогу проявити свою творчу особистість, професійну обізнаність та здібності, уміння створювати позитивну атмосферу взаємодії з дітьми.

Дитяча радість вкотре переконує всіх присутніх на дозвіллі у тому, якою великою справою є творити добро, дарувати дітям любов та об’єднувати зусилля заради майбутнього.

Як зазначила директор ЗДО № 39 «Веселка» Олена Юріївна Качерова: «Якщо ми любимо те, що ми робимо, то цедаєправильний результат. Отже, бажаю майбутнім колегам-дошкільникам крок за кроком іти до важливої цілі – бути конкурентоспроможним  висококваліфікованим фахівцем».

Юлія  Семеняко
асистент кафедри дошкільної освіти

На фото: найкращі моменти зустрічі з дітьми
Фото з архіву кафедри

 

  Під покровом ночі…

Студентська Рада БДПУ, яка й придумала цей цікавий захід і регулярно втілюючи його в життя, весь час щось удосконалює, уточнює, робить його більш привабливим…. Мова йде про напівказкову, феєричну «Ніч у головному». На завершення минулої суботи до «нічного БДПУ» завітали десятки як і своїх, університетських, так і гостей та учасників другого обласного фестивалю «HISTORY FEST».

Зацікавленим студенти дали можливість  оригінально пірнули в історію нашого навчального закладу – від початку існування чоловічої гімназії і крізь століття – аж до нинішніх  університетських буднів. Всім, звичайно, було цікаво під час такої незвичної екскурсії…

«Університетське Слово»

Світлини Ярослави Сокол
(Студклуб)

Освітлене оновлення 5-го корпусу БДПУ

Минулого суботнього вечора (о 21.00) в нашому університеті   пройшла урочиста церемонія відкриття оновленого й освітленого фасаду 5 корпусу БДПУ.  Його фасадна реконструкція відбулося завдяки підтримці  Запорізької обласної та Бердянської міської рад і їх субвенцій. Ректор університету, професор Ігор Богданов та міський голова Володимир Чепурний під час виступів висловлювали свої захоплення істотними зовнішніми змінами та коротко розказали про те, яким чином і з якими зусиллями вдалося покращити лице корпусу.

Будівля університету, куди входить 5 корпус БДПУ, є історичною будівлею, котрій майже 120 років. Вона пам’ятає учнів чотирикласного училища, для яких її звели ще в далекому 1900 році.
У 20-х роках минулого століття коридорами цієї будівлі бігали діти рибалок, докерів та робітників – учні семирічної трудової школи №1 імені Першої Бердянської Ради. Вона також пам’ятає й полум’я Другої світової війни, яке майже зруйнувало її, і щасливі посмішки бердянських дітлахів, котрі увійшли у відроджену з попелу  війни шістнадцяту школу.
У 1987 році дана будівля стала осередком вищої освіти, в якій  розпочалася фахова підготовка студентів Бердянського педагогічного інституту. А зараз 5-й корпус БДПУ привітно розчиняє двері перед майбутніми вчителями, психологами, хореографами, логопедами, соціальними педагогами – творцями нової школи України.
Церемонія завершилася  флешмобом «Хай квітне наша держава!».

Сергій Сінча,

студент 3-ж групи ФФСК

Світлини автора та Ярослави Сокол (Студклуб)  

 

 

А тренери та судді хто? Звичайно – наші!

В останню  суботу травня (25. 05. 2019 р.) в міському палаці спорту пройшов чемпіонат Бердянська з класичного пауерліфтингу та класичного жиму лежачи. На цих змаганнях, які завершували навчально-тренувальний 2018-2019 рік, свою силу демонстрували атлети відділення пауерліфтингу ДЮСШ відділу сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому, СК «Арена» та ФОК «Водник». Змагання проходили серед юнаків та в відкритій віковій групі серед чоловіків та жінок, яких підготували тренери ЗМСУ Сергій Певнєв, ЗПФКС Леонід Котенджи, МСУ Андрій Охріменко та МСУ Руслан Літус.

У змаганнях брали участь атлети від 13 до 48 років, та цієї різниці у віці ні в залі розминки, ні на змагальному помості ніхто й  не помітив. Всі пауерліфтери показали свої найкращі результати сьогодення, підбивши підсумки тренувального2018-2019 року.     Гарною традицією спортивного Бердянська є продовження спортивних наслідків у родинах. Так, наприклад, наймолодший учасник змагань Влад Шматов – племінник МСУ з баскетболу, випускниці БДПУ, члена збірної команди України Вікторії Шматової.

Суддівство чемпіонату з класичного пауерліфтингу проводили судді міжнародної категорії з пауерліфтингу IPF – доцент, завідувач кафедри ТМФВ факультету фізичного виховання БДПУ  Леонід Котенджи та старший викладач кафедри фізичного виховання Руслан Літус.

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами Руслана Літуса)

 

 

Спільна наукова конференція в Ополє

17-19 травня ц.р. у Вищій школі управління і адміністрації в Ополє (Польща) відбулася Міжнародна наукова конференція «Сучасні проблеми сталого розвитку», співорганізатором якої був Бердянський державний педагогічний університет.

Науковці з українських, словацьких та польських вишів на пленарному засіданні та під час роботи в секціях розглядали фінансові та економічні проблеми сталого розвитку, роль педагогіки й психології у забезпеченні умов сталого розвитку, а також гуманітарні аспекти сталого розвитку.

Доцент кафедри економіки, підприємництва та фінансів к.е.н. Тетяна Петрівна Несторенко представила результати дослідження, яке було присвячено аналізу ролі освіти у забезпеченні сталого розвитку.

Під час пленарного засідання Т.П.Несторенко від імені колективу БДПУ та від імені ректора д.п.н., проф. І.Т.Богданова передала подяку проректору ВШУіА в Ополє проф. Тадеушу Покусі за активну участь в багаторічній науковій співпраці між нашими вишами (на світлині).

За матеріалами гуманітарно-економічного факультету

Світлини: Тетяна Несторенко.