Майстер-клас з педагогічної риторики

11 листопада 2020 року в рамках «Тижня педагогіки» здобувачами вищої освіти гуманітарно-економічного факультету групи 3СІ спеціальності 014 Середня освіта (Історія) проведено майстер-клас з педагогічної риторики у контексті вивчення дисципліни «Педагогічна майстерність» (керівник – доцент кафедри педагогіки факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв Олександр Голік) з використанням дистанційних технологій навчання (платформа «Zoom»). Було представлено літературну композицію за мотивами сатирично-фантастичної повісті Григорія Квітки-Основ’яненка «Конотопська відьма».

Продовжити читання “Майстер-клас з педагогічної риторики”

Обмін професійним досвідом у рамках проведення майстер-класу стейкхолдера Олександра Гордієнка, викладача Дніпровського фахового мистецько-художнього коледжу культури

5 листопада здобувачі вищої освіти спеціальностей 014 Середня освіта (Хореографія) та 024 Хореографія мали чудову нагоду познайомитись з хореографічною культурою Придніпров’я, відвідавши майстер-клас Гордієнка Олександра Миколайовича, викладача з народно-сценічного та українського народного танцю Дніпровського фахового мистецько-художнього коледжу культури міста Дніпро.

Продовжити читання “Обмін професійним досвідом у рамках проведення майстер-класу стейкхолдера Олександра Гордієнка, викладача Дніпровського фахового мистецько-художнього коледжу культури”

Академічна доброчесність – запорука якісного освітнього процесу

11-го листопада 2020 року у рамках ZOOM-конференції відбулась кураторська година для студентів денної та заочної форм навчання спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво)  щодо інформування з питань академічної доброчесності  та антиплагіатних інтернет-ресурсів. У процесі діалогу було зазначено, що  сьогодні існує велика кількість алгоритмів перевірки текстів на оригінальність. Серед програм, які це забезпечують є й безкоштовні програми, що працюють у форматі онлайн-ресурсу. Але вони мають певні недоліки, як-от: обмеження кількості знаків для перевірки, досить довгий час сканування доданого тексту, наявність ідеального інтернет-з’єднання тощо. Але, незважаючи на це, відповідні програми підходять для самостійного домашнього використання. Так, користуючись програмою Advego Plagiatus було здійснено приклад перевірки тексту на оригінальність та аналіз звіту даної перевірки.

Продовжити читання “Академічна доброчесність – запорука якісного освітнього процесу”

Взаємодія зі стейкхолдерами: позитивне спілкування, пропозиції, перспективи

На сучасному ринку праці суспільство зацікавлено в конкурентоспроможних фахівцях, здатних розв’язувати складні спеціалізовані завдання та практичні проблеми в різних сферах. У зв’язку з цим перед закладами вищої освіти стає задача поліпшення якості освітньо-професійних програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів. Важливим моментом є розуміння академічної спільноти того, якого фахівця хочуть бачити роботодавці.

Продовжити читання “Взаємодія зі стейкхолдерами: позитивне спілкування, пропозиції, перспективи”