«Українська артуріана»: виступ студентки факультету філології та соціальних комунікацій в Америці

17 вересня 2022 року студентка 4-го курсу факультету філології та соціальних комунікацій спеціальності «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька) Анастасія Козлова (науковий керівник – к.ф.н., доцент кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства Ольга Боговін) гідно представила університет на конференції “Medieval Renaissance Conference 2022”, що проводилася представниками The University of Virginia’s College at Wise.

Продовжити читання “«Українська артуріана»: виступ студентки факультету філології та соціальних комунікацій в Америці”

Обговорюємо глобальні проблеми сучасності на кураторських годинах

У другу неділю вересня Україна разом із усім світом традиційно вшановує пам’ять жертв фашизму. Відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму започатковано в 1962 році саме у вересні (друга неділя), тому що на цей місяць припадають дві пов’язані з Другою світовою війною дати – день її початку і її повного завершення.

Продовжити читання “Обговорюємо глобальні проблеми сучасності на кураторських годинах”

Цифрове прибирання: міні-тренінг від Berdiansk Access Alumni

У цифровому світі, як і в навколишньому середовищі, існує величезна кількість сміття. Непотрібні електронні листи, файли, програми, дублікати фотографій і відео – все це діджітал треш. Цей цифровий непотріб створює цифрове забруднення, яке продовжує споживати енергію, навіть якщо ми про нього забули. Він знаходиться в резервних копіях на серверах, які надає хмарний сервіс, і продовжує споживати електроенергію.

Продовжити читання “Цифрове прибирання: міні-тренінг від Berdiansk Access Alumni”

Управління стресом: поради та підказки. Міні-тренінг для студентів ФФСК

Нинішня воєнна ситуація в Україні привнесла багато стресу в наше повсякденне життя. Почуття постійної тривоги стало частиною психічного стану людей, яке також викликає фізичні симптоми, такі як головний біль, біль у грудях, втома, проблеми зі сном і депресія. Уміння керувати стресом є необхідною навичкою для кожного.

Продовжити читання “Управління стресом: поради та підказки. Міні-тренінг для студентів ФФСК”