Загальноуніверситетська хвилина мовчання до 90-х роковин Голодомору в Україні

24 листопада 2023 року університетська родина Бердянського державного педагогічного університету зібралася онлайн на загальноуніверситетську хвилину мовчання, присвячену подіям Голодомору в Україні.

Продовжити читання “Загальноуніверситетська хвилина мовчання до 90-х роковин Голодомору в Україні”

Пам’ятаємо разом! Будуємо майбутнє разом! Викладачі та здобувачі вищої освіти ФППОМ вшанували пам’ять жертв Голодоморів

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Упродовж 23–25 листопада по всій Україні проходили заходи, приурочені до річниці Голодоморів в Україні. У «віртуальних стінах» факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв Бердянського державного педагогічного університету теж згадали про події тих чорних років.

Продовжити читання “Пам’ятаємо разом! Будуємо майбутнє разом! Викладачі та здобувачі вищої освіти ФППОМ вшанували пам’ять жертв Голодоморів”

Боротьба з тривожністю в період війни: стратегії для самодопомоги

Війна суттєво впливає на психіку людини, викликаючи різні емоційні та психологічні реакції. Тривожність виникає не просто так, а з числа різних факторів, які особливо впливають на людину.

Продовжити читання “Боротьба з тривожністю в період війни: стратегії для самодопомоги”

Вплив війни на молодь

Війна, як трагічний епізод в історії, несе серйозний вплив на молоде покоління, визначаючи їхній світогляд, емоційний стан та можливості для розвитку. У цій статті розглянемо кілька вимірів цього впливу та спробуємо зрозуміти, як воєнні конфлікти визначають долю молоді.

Продовжити читання “Вплив війни на молодь”

Життя під час війни: Сторінки Нового Початку

З тих пір, як мені довелося покинути рідний дім через окупацію, я ставила собі запитання: «як жити далі?», «як почати будувати нове життя в чужому місті, де в мене нікого та нічого немає». 

Продовжити читання “Життя під час війни: Сторінки Нового Початку”