За крок до диплому

6.12 об 11.10 відбулася звітна конференція з виробничої практики зі спеціалізації практична психологія здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта Факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти.

Продовжити читання “За крок до диплому”

Вітаємо захисників

В межах волонтерської ініціативи до Дня збройних сил України “Марафон вдячності ЗСУ” студрада факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти підготувала і відправила на фронт привітання нашим захисникам – батькам, братам, сестрам, коханим студентів факультету, а також випускникам різних років.

Продовжити читання “Вітаємо захисників”

Круглий стіл у НАПН України

5 грудня 2023 року у конференц-залі Президії НАПН України у змішаному форматі проходив круглий стіл “Олександр Іванович Бугайов: Учитель, Вчений, Громадянин”, присвячений 100-річчю від дня народження видатного українського вченого, Заслуженого діяча науки і техніки України, доктора педагогічних наук, професора, завідувача лабораторії математичної і фізичної освіти Інституту педагогіки, почесного академіка НАПН України Олександра Івановича Бугайова.

Продовжити читання “Круглий стіл у НАПН України”

Лінгводидактичний ярмарок

На лінгводидактичий ярмарок запросила доцентка кафедри дошкільної освіти Алла Омеляненко 35 вихователів–методистів закладів дошкільної освіти міста Дніпра. Цей захід відбувся у межах підписаного меморандуму між центром професійного розвитку «Освітня траєкторія» та факультетом дошкільної, спеціальної та соціальної освіти БДПУ.

Продовжити читання “Лінгводидактичний ярмарок”

Причина вбивства: жінка

6 грудня – День вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі. Саме після трагічних подій цього дня, чоловіки Канади в 1991 році започаткували Білу Стрічку як символ активізму проти насильства над жінками та дітьми.

Продовжити читання “Причина вбивства: жінка”

Лідерство в початковій освіті: підсумки звітної конференції з виробничої практики

На факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв викладачами кафедри початкової освіти було організовано звітну конференцію з виробничої практики для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 2 (скорочений термін навчання), 3 та 4 курсів спеціальності 013 Початкова освіта.

Продовжити читання “Лідерство в початковій освіті: підсумки звітної конференції з виробничої практики”

Аб’юз у родині – те, про що треба знати

Домашнє насилля, або «аб’юз» як його часто називають, є серйозною проблемою в нашому суспільстві. Щоб боротися з ним, у першу чергу, необхідно проводити просвітницьку роботу та інформувати людей про те, що таке домашнє насилля, які його форми та наслідки. Важливо донести думку, що насилля в родині не є «нормою» і що жертва насилля має право на захист з боку суспільства та держави. Крім того, необхідна підтримка та допомога потерпілим. У кожному регіоні мають працювати кризові центри для жертв домашнього насилля, які пропонують психологічне консультування, юридичну допомогу, тимчасове житло.

Продовжити читання “Аб’юз у родині – те, про що треба знати”

Історія новорічної ялинки

З кожним днем свято Нового року підходить все ближче, на вулиці вирує запах зими. Зовсім скоро діти та дорослі поринуть у підготовку до зимової казки, прикрашаючи ялинки. Саме цей процес зближує сім’ї та дозволяє відпочити від рутини.

Продовжити читання “Історія новорічної ялинки”

Summit Прогресильних освітян 2023: результативно, ресурсно, перспективно

2 грудня Summit Прогресильних освітян 2023 триумфально підвів підсумки 2023 року, зібравши 150 учасників офлайн та понад 140 учасників – онлайн.

Продовжити читання “Summit Прогресильних освітян 2023: результативно, ресурсно, перспективно”