Навіть у «темні часи» не забуваємо про академічну доброчесність

25 листопада для здобувачів вищої освіти факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти був організований та проведений захід-змагання «Знавці PRO академічну доброчесність». Захід був ініційований Анастасією Поповою, заступником декана факультету з наукової та міжнародної діяльності за підтримки Ради молодих учених факультету.

Продовжити читання “Навіть у «темні часи» не забуваємо про академічну доброчесність”

А пісня – то душа народу

23 листопада 2022 року доцентка кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Анетта Омельченко прочитала відкриту лекцію «Українська пісня – душа народу» з нагоди 90-річчя Бердянського державного педагогічного університету.

Продовжити читання “А пісня – то душа народу”

Захист виробничої практики у здобувачів спеціальності Середня освіта (Музичне мистецтва)

23 листопада 2022 року відбувся захист виробничої практики у здобувачів 4 курсу спеціальності Середня освіта (Музичне мистецтво). Керівниками практиками були доцентки А.І.Омельченко і О.Д.Бузова.

Продовжити читання “Захист виробничої практики у здобувачів спеціальності Середня освіта (Музичне мистецтва)”

Тримаймо науковий фронт!

На запрошення Інни Григорівни Терешко – декана факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, завідувачка кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Віра Бурназова взяла участь у роботі ІХ Міжнародної науково-практичної конференції «Теоретико-методологічні аспекти мистецької освіти: здобутки, проблеми та перспективи».

Продовжити читання “Тримаймо науковий фронт!”

День толерантності

У сучасних умовах актуалізується толерантність особистості, готової не тільки постійно і з гідністю сприймати інших людей, а й поважати їхню свободу, погляди, думки, поведінку. 16 листопада 1995 року державами-членами ЮНЕСКО було ухвалено Декларацію принципів толерантності, яка підтверджує, що толерантність є не поступкою, а розумінням мультикультурності нашого світу, проявом поваги та терпимості. Тому на державному рівні було ухвалено щороку відзначати День толерантності, щоб нагадувати, що люди за своєю природою різні, але рівні у правах.

Продовжити читання “День толерантності”

ХХІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

9 листопада 2022 року в День української писемності та мови розпочався ХХІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Конкурс має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу, адже мова – це ДНК нації, найдорожча спадщина, яка передається нащадкам від покоління до покоління.

Продовжити читання “ХХІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика”

VI Всеукраїнська науково-практична конференція

11–12 жовтня 2022 р. на базі кафедри хореографії Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбулася традиційна VI Всеукраїнська науково-практична конференція (з міжнародною участю) «Художні практики та мистецька освіта у кроскультурному просторі сучасності». Свої наукові, методичні та творчі доробки презентували понад 200 учасників.

Продовжити читання “VI Всеукраїнська науково-практична конференція”

Пленарне засідання ІХ Всеукраїнського науково-практичного семінару «Мистецька освітня галузь: методики, технології»

22 листопада завідувачка кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін, доцентка Віра Бурназова взяла участь у пленарному засіданні ІХ Всеукраїнського науково-практичного семінару «Мистецька освітня галузь: методики, технології» (22-25 листопада 2022 року), організованого кафедрою музичного мистецтва Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського.

Продовжити читання “Пленарне засідання ІХ Всеукраїнського науково-практичного семінару «Мистецька освітня галузь: методики, технології»”