Війна – не перешкода для наукової діяльності викладачів кафедри української мови та славістики

11 листопада 2022 року на базі факультету філології та соціальних комунікацій Бердянського державного педагогічного університету відбулася IX Міжнародна наукова інтернет-конференція «Мова і соціум: етнокультурний аспект». Співорганізаторами конференції виступили кафедра журналістики, української словесності та культури Університету державної фіскальної служби України та Інститут слов´янознавства Гамбурзького університету (ФРН).

Продовжити читання “Війна – не перешкода для наукової діяльності викладачів кафедри української мови та славістики”

Міжнародні зустрічі з випускниками Бердянського державного педагогічного університету.

До 90-річчя Бердянського державного педагогічного університету, Міжнародного Дня науки та Міжнародного дня логопеда було організовано та проведено серію воркшопів від випускників БДПУ.

Продовжити читання “Міжнародні зустрічі з випускниками Бердянського державного педагогічного університету.”

Флешмоб до дня української писемності та мови #навчатимуукраїнської

Якщо народ втрачає свою мову, він перестає бути народом… Українська нація збереглася, бо зберегла свою мову…
Іван Ющук

Мова – важливий чинник націєтворення та розвитку держави, основа її інтелектуального потенціалу, одне з найбільших духовних та суспільних надбань народу.

Продовжити читання “Флешмоб до дня української писемності та мови #навчатимуукраїнської”

Підсумки проведення ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Мистецтво та мистецька освіта у сучасному соціокультурному просторі»

17-18 листопада 2022 року на базі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Бердянського державного педагогічного університету відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Мистецтво та мистецька освіта у сучасному соціокультурному просторі» з нагоди 90-річчя Бердянського державного педагогічного університету. У цьому році конференція проходила в дистанційному форматі на платформі ZOOM.

Продовжити читання “Підсумки проведення ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Мистецтво та мистецька освіта у сучасному соціокультурному просторі»”

Об’єднанні однією проблемою та однією мрією: Круглий стіл за міжнародної участі. «Актуальні виклики в сучасній соціально-педагогічній практиці»

17 листопада 2022 року викладачі кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти взяли участь у роботі online круглому столі за міжнародної участі «Актуальні виклики в сучасній соціально-педагогічній практиці».

Продовжити читання “Об’єднанні однією проблемою та однією мрією: Круглий стіл за міжнародної участі. «Актуальні виклики в сучасній соціально-педагогічній практиці»”

Дні науки на гуманітарно-економічному факультеті

Не зважаючи на складнощі, які виникли в сучасному освітньому просторі, наукова діяльність продовжує свій розвиток. Молоді науковці гуманітарно-економічного факультету, хоч і різняться сферою інтересів та спеціалізацією, проте роблять досить важливі кроки в науці і мають що сказати.

Продовжити читання “Дні науки на гуманітарно-економічному факультеті”

Поетичний міст між Україною та Британією

18 листопада 2022 року викладачі і студенти БДПУ взяли участь у фестивалі гуманітарних наук «Being Human», який традиційно проводиться у Великобританії восени. Спільна подія, яка мала назву «Суголосні серця» (“Resonating Hearts”), була організована кафедрою української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства нашого університету та Університетом Вулвергемптона, що розташований в індустріальному регіоні Вест-Мідлендс, «Чорній Країні» («Black Country»).

Продовжити читання “Поетичний міст між Україною та Британією”