Це те, що тобі потрібно

2 грудня 2022 року викладачі та студенти кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації Бердянського державного педагогічного університету долучитись до вебінару «Labster: використання віртуальних симуляцій у навчанні». Платформа Labster – світовий лідер з розроблення віртуальних навчальних симуляторів, який пропонує доступ до сотень віртуальних симуляцій, зокрема, з таких предметів: анатомія та фізіологія, біохімія, біологія, біотехнологія, хімія, наука про землю, мікробіологія, фізика тощо.

Продовжити читання “Це те, що тобі потрібно”

Міжнародний день людей з інвалідністю

3 грудня – уся світова спільно та відзначає Міжнародний день людей із інвалідністю. Це є щорічною традицією, яка покликана привернути увагу до людей з обмеженими можливостями і наголосити на ще більшому забезпеченні захисту їхніх прав.

Продовжити читання “Міжнародний день людей з інвалідністю”

Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Хто розумом вільний – не стане рабом чужих божевільних і злихідеалів

Сергій Губерначук
(український поет та драматург)

Щорічно 2-го грудня весь світ відзначає Міжнародний день боротьби за скасування рабства, запроваджений ще у далекому 1949 році. Рішенням Генеральної Асамблеї ООН було висунуто закон про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. Безумовно, ця Конвенція потужно вплинула на випадки торгівлею людьми з метою притягнення їх до робочого рабства, пригнічення їх фізичного та морального стану, але досі не стала тією інстанцією, яка може вирішити ці проблеми.

Продовжити читання “Міжнародний день боротьби за скасування рабства”