Варіативність педагогічної практики майбутніх учителів початкової школи

29 листопада 2022 року відбувся захист педагогічної практики здобувачів вищої освіти 31ПО групи. Не зважаючи на воєнний стан у країні та інші надскладні умови для проходження практики, третьокурсники із задоволенням на два тижні занурилися в реалії професії вчителя початкової школи.

Продовжити читання “Варіативність педагогічної практики майбутніх учителів початкової школи”

Наукова співпраця викладачів і здобувачів вищої освіти

28 листопада 2022 року доцентка кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Олена Мартиненко та здобувачка І рівня вищої освіти 3 курсу спеціальності 014 середня освіта (Хореографія) Катерина Піліпішина взяли участь в I Міжнародній науково-практичній конференції «Society and science: interconnection» (Потругалія).

Продовжити читання “Наукова співпраця викладачів і здобувачів вищої освіти”

Зустріч здобувачів вищої освіти з вчителями-практиками

28 листопада 2022 року вже вдруге відбулася зустріч вчителя-практика Богданівського ліцею Карини Вєнєтуліс–Заболотньої зі здобувачами спеціальності Середня освіта (Музичне мистецтво).

Продовжити читання “Зустріч здобувачів вищої освіти з вчителями-практиками”

Мовна підготовка майбутніх учителів початкової школи в системі неформальної освіти

Важливість мови для доступу та розширення освітніх і професійних можливостей особистості майбутнього педагога визнається Україною та відображається у низці національних стратегій та ініціатив, включаючи визначення вивчення мов, зокрема й англійської, пріоритетом внутрішньої політики у стратегічних документах країни.

Продовжити читання “Мовна підготовка майбутніх учителів початкової школи в системі неформальної освіти”

Успішний захист курсових робіт з сучасних систем освітніх галузей у початковій школі в онлайн форматі

«Наука ‒ це корінь і насіння.
Кожна зернинка наукової ідеї,
посіяна дослідником у родючий ґрунт експериментів, дослідів та досвіду проростає квіткою нового знання з міцним корінням істини…».

Український філософ,
богослов та письменник Феофан Прокопович

Продовжити читання “Успішний захист курсових робіт з сучасних систем освітніх галузей у початковій школі в онлайн форматі”

Виставка військового металобрухту

Минуло дев’ять місяців із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. На превеликий жаль ворог й надалі намагається захопити наші території, продовжує завдавати ударів по об’єктам критичної інфраструктури. Але завдяки майстерності Збройних Сил України та незламності віри та духу українського народу Україну не здолати!

Продовжити читання “Виставка військового металобрухту”

Планова зустріч гаранта ОПП «Середня освіта (англійська мова і література)» (стн) зі здобувачами вищої освіти

28 листопада 2022 року відбулася зустріч гаранта освітньо-професійної програми «Середня освіта (англійська мова і література)» (скорочений термін навчання), кандидата філологічних наук, доцента Богдани Салюк зі здобувачами вищої освіти, які навчаються за цією програмою.

Продовжити читання “Планова зустріч гаранта ОПП «Середня освіта (англійська мова і література)» (стн) зі здобувачами вищої освіти”

Науковиця-філологиня успішно пройшла стажування в Гамбурзькому університеті

Докторка педагогічних наук, професорка кафедри української мови та славістики факультету філології та соціальних комунікацій Бердянського державного педагогічного університету Вікторія Загороднова з 20.10.2022 р. по 20.11.2022 р. успішно пройшла стажування на кафедрі мови та літератури, медіа ІІ Інституту славістики Гамбурзького університету (завідувач кафедри – проф. Marion Krause), мета якого – вивчення змісту і структури лінгвістичних та лінгводидактичних варіативних курсів у системі підготовки майбутніх філологів-славістів.

Продовжити читання “Науковиця-філологиня успішно пройшла стажування в Гамбурзькому університеті”

Стоп насильству!

         24 листопада цього року кафедра соціальної роботи та інклюзивної  освіти ФДССО традиційно відкрила соціальний марафон заходів  щодо захисту прав людини освітнім івентом «Про протидію насильству» (з елементами тренінгу) в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». На захід було запрошено здобувачів вищої освіти денної та заочної форм навчання факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти.

Продовжити читання “Стоп насильству!”

Дискурс керівників закладів освіти

За ініціативи Бердянського державного педагогічного університету, 25 листопада 2022 року було організовано семінар-дискурс «Реалії та виклики управління освітою в умовах війни в Україні»для керівників закладів освіти, що перебувають на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Ідея об’єднала управлінців Бердянської, Пологівської, Мелітопольської громад та міста Енергодара, загалом 70 учасників.

Продовжити читання “Дискурс керівників закладів освіти”

«Маркетинг для правників: власна справа в умовах конкуренції»

23 листопада, керівником юридичної фірми «Dunlevy Law PA» (м. Міннеаполіс, США) Кевіном Данлеві було проведено цікаву онлайн-лекцію для студентів-правників.

Продовжити читання “«Маркетинг для правників: власна справа в умовах конкуренції»”