Тренди і бренди популярної культури Азії

2 грудня 2022 року відбувся науково-практичний семінар кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства БДПУ на тему: «Популярна культура Азії: новітні тренди і бренди». Семінар був організований професоркою Софією Філоненко та студентами групи 4ГМЛа, які вивчали курс за вибором «Масова література».

Продовжити читання “Тренди і бренди популярної культури Азії”

БДПУ в проєкті «Інноваційний університет і лідерство»

Протягом листопада 2022 року реалізовувалася перша частину проєкту «Інноваційний університет та лідерство. Фаза VI: Моделі академічної свободи та університет в системі освіти впродовж життя», що передбачала цикл тренінгів та індивідуальних консультацій протягом місяця на базі Варшавського та Ягеллонського університету.

Продовжити читання “БДПУ в проєкті «Інноваційний університет і лідерство»”

День Збройних Сил України

Сьогодні, 6 грудня, ми святкуємо День Збройних Сил України. День, коли ми виражаємо свою безмежну подяку нашим захисникам, які своїми тілами та душами боронять нашу землю від загарбників. Наші воїни є гідними нащадками козаків, Українських січових стрільців, Української повстанської армії, і всіх інших славетних військових нашої великої країни. І всіх їх об’єднує одне – боротьба за свободу і незалежність України.

Продовжити читання “День Збройних Сил України”

Розсекречуємо ігри в маніпуляцію

Самопроголошена «імперія» ось вже майже рік завдає не тільки фізичні удари, а й веде свою криваву гру на інформаційному полі. І кожен день українці ставлять собі велику кількість питань на основі отриманої інформації, але, як ми знаємо, конструктивної відповіді з тих матеріалів вичленити неможливо. Саме тому Академія української преси спільно з Фондом Конрада Аденауера в Україні вкотре провела чотириденний онлайн-тренінг «Ігри експертів. Маніпуляції: імперія завдає удару». Незмінними тренерами були Олександр Гороховський, медіатренер, керівник фактчек-проєкту «Без Брехні» та Сергій Штурхецький, медіатренер, журналіст, викладач Національного університету «Острозька академія», голова Незалежної Медіа-Профспілки України.

Продовжити читання “Розсекречуємо ігри в маніпуляцію”

Волонтери – то є фундамент!

День волонтера – це один із міжнародних днів ООН, присвячений особам, які займаються волонтерською діяльністю. Відзначають його 5 грудня як неурядові організації? так і громадянське суспільство, приватний сектор. Генеральна Асамблея ООН у 1985-му році на 40-й сесії у спеціальній резолюції запропонувала урядам відзначати 5 грудня як «Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку», закликавши їх здійснювати заходи для спонукання людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги як волонтерів.

Продовжити читання “Волонтери – то є фундамент!”

Волонтерство як необхідність під час війни

Традиційно 5 грудня ми відзначаємо День волонтера, що вже багато років є одним із міжнародних днів ООН. Сьогодні цей день присвячений людям, які добровільно займаються волонтерством, їхня діяльність завжди була корисна і важлива в усіх сферах, але в умовах війни це стало необхідним.

Продовжити читання “Волонтерство як необхідність під час війни”

Поради, які допоможуть зберігати спокій під час екзаменів

Зимова пора – це не тільки про свята, відпочинок та подарунки, це ще й про «жахастик» усіх студентів – іспити. Війна війною, але отримання знаньта відпрацювання «боргів» ніхто не відміняв. Саме це й показує нашу незламність та витривалість, уміння знаходити вихід sз усіх ситуацій. Утім стрес, що виникає під час підготовки та здачі іспитів, є тимчасовим, але діючим на наш мозок та нерви.

Продовжити читання “Поради, які допоможуть зберігати спокій під час екзаменів”

Зустріч з гарантом

Минулого тижня 02.12.2022 гарантом освітньо-професійної програми другого рівня вищої освіти «Трудове навчання та технології» доцентом кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій Юлією Бєловою була проведена зустріч із здобувачами освіти спеціальності 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології).

Продовжити читання “Зустріч з гарантом”