Інноваційні підходи до викладання сучасного сценічного танцю у ЗВО

9 грудня 2022 року відбувся комплексний кваліфікаційний іспит здобувачів другого рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Хореографія) денної форми навчання.

Продовжити читання “Інноваційні підходи до викладання сучасного сценічного танцю у ЗВО”

Прокрастинація: що це таке та як його позбутися

Слово дивне, навіть з першого разу не прочитаєш правильно, згодна. Та не лякайтеся, бо це слово описує явище, яке траплялося з кожним із нас.

Продовжити читання “Прокрастинація: що це таке та як його позбутися”

Як змотивувати себе на навчання

Будемо чесні самі з собою, для більшості навчання втрачає сенс, коли немає впевненості в завтрашньому дні, коли думаєш про те, як вижити. Та все ж таки починаєш згадувати, навчання – це необхідність.

Продовжити читання “Як змотивувати себе на навчання”

Проєкт «Наші провідники»

Науково-дослідний інститут просвітництва в освіті Бердянського державного педагогічного університету, разом із відділами освіти м .Бердянська та Бердянського району, розпочинає проєкт «Наші провідники». Його мета – визначення керівників закладів освіти, здатних до здійснення провідницької місії.

Продовжити читання “Проєкт «Наші провідники»”

Український народно-сценічний танець: вивчення та популяризація через освітні інновації

9 грудня 2022 року відбулася підсумкова атестація магістрів спеціальності 014 Середня освіта (Хореографія) заочної форми навчання. Одним із завдань підсумкової атестації є пошук та апробація освітніх інновацій.

Продовжити читання “Український народно-сценічний танець: вивчення та популяризація через освітні інновації”

Г. С. Сковорода як сучасник

Кафедра історії та філософії БДПУ долучилася до святкування 300-річчя від дня народження Григорія Савича Сковороди. Доцентом кафедри Валентиною Дуденок була прочитана лекція «Г. С. Сковорода як сучасник». Відзначалося, що спадщина Г. Сковороди належить до визначних надбань вітчизняної культури, а його ім’я зайняло помітне місце в ряду видатних діячів минулого, які збагатили філософську думку та художню літературу України.

Продовжити читання “Г. С. Сковорода як сучасник”

Незламність ІТ-індустрії. Нові виклики ІТ-освіти.

08.12 2022 гаранти освітніх програм Наталія Кравченко, Олександр Овсянніков та Максим Павленко взяли участь у презентації національного дослідження “Do IT Like Ukraine” про стан та здобутки ІТ-індустрії, її роль у майбутньому України. Національне дослідження проводилось асоціацією “IT Ukraine”.

Продовжити читання “Незламність ІТ-індустрії. Нові виклики ІТ-освіти.”

Роль недержавного сектору у питаннях запобігання та протидії торгівлі людьми й гендерно зумовленому насильству (Досвід роботи ВОПО «Джерело надії»)

7 грудня 2022 р. викладачами кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти за ініціативи асистента Наталії Мацейко було організовано зустріч здобувачів вищої освіти факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти з представниками Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії», що стала завершальною в серії освітніх івентів, реалізованих у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», – «Протидія торгівлі людьми й гендерно зумовленому насильству: роль недержавного сектору (досвід роботи ВОПО «Джерело надії»).

Продовжити читання “Роль недержавного сектору у питаннях запобігання та протидії торгівлі людьми й гендерно зумовленому насильству (Досвід роботи ВОПО «Джерело надії»)”

Відрізок життя, який хочеться забути…

На календарі грудень… У душі лютий… Перед Новим Роком люди завжди підводять підсумки, вираховують свої помилки, згадують перемоги та мріють про майбутнє. Я ж хочу розповісти історію про те, як я загубилася, зупинилася, «померла». Це історія про зруйноване сьогодення, невизначене майбутнє та, як виявилось, прекрасне минуле. Історія, яка залишила лише одну мрію в моєму серці.

Продовжити читання “Відрізок життя, який хочеться забути…”