Гостьова лекція «Міміко-жестове мовлення глухих як засіб спілкування»

26 березня 2024 року відбулася гостьова лекція для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОП «Логопедія. Спеціальна психологія» на тему: «Міміко-жестове мовлення глухих як засіб спілкування». Запрошеним лектором був відомий в Україні науковець та практик, кандидат педагогічних наук, доцент, вчитель-дефектолог, практичний психолог спеціальної школи № 9 м. Києва Горлачов Олександр Сергійович.

Продовжити читання “Гостьова лекція «Міміко-жестове мовлення глухих як засіб спілкування»”

Досвід практикою – неоціненний для спеціальності 016 «Спеціальна освіта»

Практика є неодмінною частиною комплексного підготовчого процесу для майбутніх фахівців зі спеціальності 016 «Спеціальна освіта». А найперша практика – це завжди хвилююче, емоційно та з цікавістю для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Продовжити читання “Досвід практикою – неоціненний для спеціальності 016 «Спеціальна освіта»”

Слово Кобзаря надихає сучасну молодь

Здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти м11ПО групи спеціальності 013 Початкова освіта факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв БДПУ під керівництвом старшої викладачки Ольги Качерової продемонстрували  свою творчість і вміння виразно висловлювати свої думки через мистецтво. Цього разу вони взяли участь в online-конкурсі, присвяченому 210-ій річниці  від дня народження великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка, – і посіли перше місце в номінації “Шевченко надихає малювати”!

Продовжити читання “Слово Кобзаря надихає сучасну молодь”

History Week на гуманітарно-історичному факультеті

Вже традиційно на гуманітарно-економічному факультеті в кінці березня проводиться Тиждень історії. Цього року організаторами заходу були студрада факультету та викладачі кафедри історії та філософії. Модератором заходу, як завжди,  виступив асистент кафедри історії та філософії – Дмитро Кіосов.

Продовжити читання “History Week на гуманітарно-історичному факультеті”