Професійний шлях починається з практики

Цьогоріч 4 курс спеціальності 016 Спеціальна освіта поділилися своїми яскравими практичними здобутками на звітній конференції з психолого-педагогічної практики в закладах з інклюзивним навчанням (виробнича).

Продовжити читання “Професійний шлях починається з практики”

Завжди цікаво спілкуватися з цікавими людьми

3 травня 2023 року на факультеті філології та соціальних комунікацій на платформі Zoom відбулася зустріч із доценткою Трініті коледжу (Дублін, Ірландія), координаторкою навчання з кордоном, координаторкою проєкту Capstone Емою Вироубаловою. Присутніми були викладачі кафедр факультету і здобувачі, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Філологія» (магістратура), «Середня освіта (українська мова і література, англійська мова)», «Середня освіта (англійська мова і література)», «Філологія (германські мови і літератури (переклад включно), перша – англійська, друга – німецька)», «Журналістика».

Продовжити читання “Завжди цікаво спілкуватися з цікавими людьми”

PRO наукові послуги та комерціалізацію наукової діяльності: від ідеї до реалізації

4 травня 2023 року за ініціативи наукового відділу та Центру викладацької майстерності «ArsDocendi» для науково-педагогічних працівників БДПУ було організовано та проведено вебінар “Pro наукові послуги та комерціалізацію наукової діяльності: від ідеї до реалізації” (спікери – Яна Сичікова, Катерина Свентицька, Ганна Лопатіна).

Продовжити читання “PRO наукові послуги та комерціалізацію наукової діяльності: від ідеї до реалізації”

Переможне змагання з пауерліфтінгу

З 2 по 7 травня 2023 року в місті Тістед в Данії проходить відкритий чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед юніорів до 23 років. 5 травня у ваговій категорії до 120 кг брав участь студент нашого університету гуманітарно-економічного факультету Олексій Лисенко. Під час змагань він набрав 812,5кг у сумі триборства і став бронзовим призером.

Продовжити читання “Переможне змагання з пауерліфтінгу”

Per aspera ad astra або незламна молодь України

Ні для кого не є таємницею, що сьогодні українські діти, які змушені були залишити свої домівки і рідні навчальні заклади через військову агресію росії, знайшовши прихисток за кордоном, наполегливо продовжують навчатися. На території Польщі у цьому їм допомагає «Unbreakable Ukraine» («Незламна Україна») – фундація, яка має на меті створення українських шкіл в Польщі для дітей, що були вимушені переїхати до країни через військові дії на території нашої держави. Проєкт реалізується за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Ліхтарики» (Україна), Дитячого фонду ООНЮНІСЕФ та міжнародної організації SAVE THE CHILDREN.

Продовжити читання “Per aspera ad astra або незламна молодь України”