Всесвітній день свободи друку (преси)

3 травня – для деяких людей ця дата зовсім нічого не говорить, але за нею стоїть велика історія, яка дозволяє нам як писати, так і читати, слухати та дивитися вільну пресу.

Продовжити читання “Всесвітній день свободи друку (преси)”

Національно-патріотичний захід «Подвиг заради майбутнього»

28 квітня 2023 року з метою вшанування першої річниці початку визволення українських земель від російських загарбників Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія спільно з Харківською гуманітарно-педагогічною академією провели тематичний захід «Подвиг заради майбутнього», спрямований на привернення додаткової уваги суспільства до героїчних подій та водночас військових злочинів російської федерації на території України.

Продовжити читання “Національно-патріотичний захід «Подвиг заради майбутнього»”

Польща: Stand With Ukraine

На початку травня Польща святкує одні з найголовніших свят країни – День Державного прапора (2 травня) та День Конституції (3 травня). 1 травня долучилися до віртуального святкування цих подій і здобувачі бакалаврського рівня вищої освіти ФППОМ (ОП «Психологія» та «Початкова освіта») разом з к. філол. н., доценткою кафедри іноземних мов і методики викладання Оксаною Дубровою. Свідомим був вибір теми практичного заняття «Flag Day and Constitution Day in Poland», адже Польща є не лише державою-«сусідкою», державою-партнером, а й з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну стала однією з найперших, хто простягнув руку допомоги нашій країні, не побоявшись визнати агресію росії і заявивши про це усьому світу.

Продовжити читання “Польща: Stand With Ukraine”

«Технології – це круто!» Мистецтво, що здатне врятувати життя

Сьогодні хочу познайомити вас, любі читачі, з одним із найвідоміших видів декоративно-ужиткового мистецтва – з вишивкою. Та не просто з традиційною вишивкою, яка відома всім, а з креативною вишивкою! З такою, що здатна врятувати життя!

Продовжити читання “«Технології – це круто!» Мистецтво, що здатне врятувати життя”

Зустріч студентів гуманітарно-економічного факультету з громадською організацією «YODA»: перспективи співпраці

Україна сьогодні – це держава, яка черговий раз доводить світу своє право на суверенність та свободу. Українці сьогодні з честю захищають загальнолюдські цінності: демократію, гуманізм та людяність. Кожен із нас використовує будь-яку можливість наблизити день української Перемоги.

Продовжити читання “Зустріч студентів гуманітарно-економічного факультету з громадською організацією «YODA»: перспективи співпраці”

Кураторські години на гуманітарно-економічному факультеті

Тематична кураторська година для здобувачів вищої освіти 1-3 курсів освітнього ступеню бакалавр освітньо-професійної програми «Менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу» у квітні була присвячена Міжнародному дню інтелектуальної власності, що відзначається 26 квітня. Ця дата та подія щорічно підкреслює значення інновацій у повсякденному житті людини та у вдосконаленні суспільства. Патенти, товарні знаки, авторське право як результати творчості та знань – є потужними інструментами сприяння економічному та культурному розвитку.

Продовжити читання “Кураторські години на гуманітарно-економічному факультеті”