Інтерв’ю ректора Ігоря Богданова на телеканалі D1

20 травня 2023 року на телеканалі D1 (м. Дніпро) в програмі «Годинник» вийшло потужне інтерв’ю ректора Бердянського державного педагогічного університету, професора Ігоря Богданова.

Продовжити читання “Інтерв’ю ректора Ігоря Богданова на телеканалі D1”

Івентпростір «Реал М’юзік» у рамках Фестивалю науки БДПУ

19 травня в рамках Фестивалю науки БДПУ на кафедрі теорії та методики навчання мистецьких дисциплін була проведена гостьова мінілекція запрошеної гості докторки філософії в галузі освіти, доцентки кафедри музичного мистецтва Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського Людмила Аристова на актуальну тему «Кольоротерапія».

Продовжити читання “Івентпростір «Реал М’юзік» у рамках Фестивалю науки БДПУ”

Фестиваль науки в БДПУ: Наукова секція студентів-хореографів

Змістовним, актуальним та цікавим виявилося засідання наукової студентської секції студентів-хореографів, яке було насичене інформаційним, практичним і творчим матеріалом.

Продовжити читання “Фестиваль науки в БДПУ: Наукова секція студентів-хореографів”

Цікавинки німецьких свят очима студентів БДПУ

Чи знаєте Ви, що зустріти перед весіллям павука вважається гарною прикметою, а побачити лікаря, навпаки, – поганою? А про те, що вишуканими стравами на різдвяному столі німці вважають запеченого карпа та картопляний салат? А чи можна у Німеччині дарувати парну кількість квітів у букеті? Де малеча шукає подарунки на день Святого Миколая? Чи можна змінити ім’я у Німеччині? Чим вирізняються лютневі карнавали в Нюрнберзі, Штуттгарті й Аахені? Що роблять німці на Водохреща?

Продовжити читання “Цікавинки німецьких свят очима студентів БДПУ”

Психологічна стійкість викладача: вистояти та перемогти

Цікавою подією завершального дня Фестивалю науки став воркшоп для викладачів університету «Психологічна стійкість викладача».

Продовжити читання “Психологічна стійкість викладача: вистояти та перемогти”

Про участь у роботі Читацької групи PinchukArtCentre

Доцентка кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства Ольга Боговін протягом квітня-травня брала участь у засіданнях Читацької групи ‒ публічної програми PinchukArtCentre, яка працювала у межах виставки «Об’єднані. PinchukArtCentre Prize 2022». Ментором програми виступив запрошений експерт Дослідницької платформи PinchukArtCentre, критик, публіцист, ведучий подкасту «Культура всього» Костянтин Дорошенко.

Продовжити читання “Про участь у роботі Читацької групи PinchukArtCentre”

Свято вишиванки в Бердянському державному педагогічному університеті

18 травня 2023 року Бердянський державний педагогічний університет відзначив День вишиванки. Для нас це свято має особливе значення – це наша 14-річна традиція. У травні 2009 року викладачі і студенти філологічного факультету започаткували святкування Дня вишиванки.

Продовжити читання “Свято вишиванки в Бердянському державному педагогічному університеті”

Воркшоп проєктної діяльності для викладачів «Соціальна робота: від теорії до практики»

Вже стало доброю традицією Бердянського державного педагогічного університету у травні організовувати тиждень науки, який проводиться в рамках щорічного Всеукраїнського фестивалю науки.

Продовжити читання “Воркшоп проєктної діяльності для викладачів «Соціальна робота: від теорії до практики»”

Дні науки на кафедрі фізики та методики навчання фізики

У рамках Фестивалю науки у Бердянському державному педагогічному університеті кафедрою фізики та методики навчання фізики було проведено студентську наукову секцію “Актуальні питання сучасної фізики та методики навчання фізики” (16 травня) та науковий семінар “Наукові здобутки кафедри фізики та МНФ” (19 травня).

Продовжити читання “Дні науки на кафедрі фізики та методики навчання фізики”

«Студент – студенту»: наукові лайфхаки від здобувачів вищої освіти

Однією з цікавих і очікуваних подій Фестивалю науки є, зазвичай, підбиття підсумків студентської наукової діяльності. Цього року здобувачі вищої освіти зі спеціальності 013 Початкова освіта ділилися своїми здобутками 16 травня під час роботи секції «Студент – студенту».

Продовжити читання “«Студент – студенту»: наукові лайфхаки від здобувачів вищої освіти”

Науковий Quest room на ФДССО

Фестиваль науки на ФДССО завершився яскравою подією – Науковим Quest room для здобувачів вищої освіти. Кожна команда отримувала початкове завдання та інструкції для переходу до наступної станції. У процесі розв’язування загадок та завдань, учасники здобували нові знання, використовували свої аналітичні навички та співпрацювали для досягнення успіху.

Продовжити читання “Науковий Quest room на ФДССО”