Арт-студія «Традиційні українські витребеньки»

Щороку під час Фестивалю науки в БДПУ на кафедрі професійної освіти, трудового навчання та технологій працює арт-студія «Традиційні українські витребеньки» під керівництвом доцента Сергія Онищенка. Співробітники кафедри показують технології обробки харчових продуктів у національному колориті українських страв. Цьогоріч життя внесло корективи і традиційний захід (5 – ювілейний) відбувся дистанційно.

Продовжити читання “Арт-студія «Традиційні українські витребеньки»”

Фестиваль науки на кафедрі української мови та славістики

У Бердянському державному педагогічному університеті триває Фестиваль науки. 19 травня 2023 р. здобувачі вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (українська мова і література) групи 3 УМЛ представили власні наукові розробки. Це перші дослідження молодих науковців у галузі лінгвостилістики.

Продовжити читання “Фестиваль науки на кафедрі української мови та славістики”

Дні науки: Актуальні проблеми фізичної культури і спорту

На факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я людини традиційною є активна участь здобувачів вищої освіти та викладачів у заходах Всеукраїнського фестивалю науки.

Продовжити читання “Дні науки: Актуальні проблеми фізичної культури і спорту”

Наукова гостьова лекція «Давні тварини на території України»

У Бердянському державному педагогічному університеті 15 травня 2023 року стартував Фестиваль науки, у рамках якого на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я людини на запрошення кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації було проведено наукову гостьову лекцію на тему «Давні тварини на території України».

Продовжити читання “Наукова гостьова лекція «Давні тварини на території України»”

Святковий тиждень у БДПУ

Фестиваль науки, день міжнародної діяльності, день вишиванки. Цей тиждень у другій половині травня завжди в Бердянському державному педагогічному університеті був особливим, святковим, піднесеним!

Продовжити читання “Святковий тиждень у БДПУ”

Оприлюднення результатів дисертаційного дослідження

19 травня 2023 року в рамках Наукового семінару на базі кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій були оприлюднені результати дисертації «Підготовка майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі до творчої професійної діяльності» на здобуття наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 015 Професійна освіта (Теорія і методика професійної освіти).

Продовжити читання “Оприлюднення результатів дисертаційного дослідження”

Розвиваймо методичний інтерес – навіть між сиренами повітряної тривоги

До методичної лабораторії доцентка кафедри дошкільної освіти Алла Омеляненко запросила педагогічні колективи закладів дошкільної освіти №214, 386,392 міста Дніпро. У кінці навчального року, проведеного в умовах війни, особливого значення набуває моніторінг мовленнєвої компетентності дітей дошкільного віку.

Продовжити читання “Розвиваймо методичний інтерес – навіть між сиренами повітряної тривоги”

The world as a global village

“There are no passengers on spaceship earth. We are all crew.”
Marshall McLuhan

Концепцію Всесвітнього Глобального Села розробив Герберт Маршал Маклуен – канадський вчений, філософ і викладач комунікаційної культури в Університеті Торонто. У своїй книзі «Зрозуміти медіа: Зовнішні розширення людини» (1964), Маклуен висловив ідею про те, що розвиток сучасних засобів комунікації змінює спосіб, яким ми сприймаємо і взаємодіємо в світі.

Продовжити читання “The world as a global village”

Сучасний підручник НУШ

Триває тиждень технологічної та професійної освіти і 18 травня на кафедрі професійної освіти, трудового навчання та технологій відбувся методичний семінар «Сучасний підручник НУШ», де йшлося про місце і роль підручника з предмету «Технології» у новій українській школі.

Продовжити читання “Сучасний підручник НУШ”